Briza media
Attributes
Ύψος 40cm
Width 80cm
Blossom ΜάΙο - Ιούνιο
Colour Πράσινο - Ροζ
Cultivation Zone 4-5-6-7-8-9
Light Ήλιος - Ημισκιά
Water Μέτριο
Minimum Temperature -30°C
Terrain Χαλικώδες - Οργανικό χουμώδες - Χονδρόκοκκο οργανικό - Βελτιωμένο αργιλώδες

Briza media

Οικογένεια: Poaceae


Περιγραφή

 

Πρόκειται για πολυετές, ποώδες αγρωστώδες, το οποίο προέρχεται από την Ευρώπη και τη κεντρική Ασία, όπου φύεται σε ανοικτές, συχνά ξηρές τοποθεσίες όπως χορτώδη λειβάδια. Γνωστό στο εμπόριο με τις ονομασίες Quaking-grass, Maidenhair-grass, Pearl Grass, Shaking-grass, Tottergrass και Wag-wantons. Το φυτό σχηματίζει πυκνούς, σχετικά συμπαγείς θυσάνους θολωτού σχήματος ύψους 30 έως 40 cm και πλάτους 80 cm, οι οποίoι αποτελούνται από πολυάριθμα στενά, επιμήκη λογχοειδή, όρθια φύλλα έντονου πράσινου χρώματος και πλάτους 2 έως 3 mm. Από το Μάιο έως τον Ιούνιο εκπτύσσονται πολυάριθμες σύνθετες φοβοειδείς ταξιανθίες αέρινης υφής ύψους 60 έως 90 cm, οι οποίες αποτελούνται από χαρακτηριστικούς κρεμοκλαδείς στάχεις μήκους 4 έως 7 mm με φολιδωτή, σχεδόν καρδιόσχημη εμφάνιση και ανοικτό πράσινο έως ρόδινο χρώμα που αναρτώνται σε νηματοειδή, ευλύγιστα στελέχη.


Καλλιέργεια


Είναι φυτό με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης, ιδιαίτερα σκληρό, ευπροσάρμοστο κι ανθεκτικό στις κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας. Αναπτύσσεται εξαιρετικά σε προσήλιες, φωτεινές θέσεις, προσαρμοζόμενο ωστόσο και σε ημισκιερά σημεία, ιδίως σε περιοχές με θερμά καλοκαίρια. Προτιμά τα ελαφριά, μετρίως γόνιμα, πολύ καλά στραγγιζόμενα εδάφη, όμως προσαρμόζεται σε ένα μεγάλο εύρος εδαφικών συνθηκών, αναπτυσσόμενο ακόμα και σε βαριά αργιλώδη εδάφη. Φυτό αρκετά ανθεκτικό στην παροδική ξηρασία των καλοκαιρινών μηνών, η οποία ωστόσο μπορεί να προκαλέσει γήρανση και ξήρανση μέρους του φυλλώματος. Ανθεκτικό στο ψύχος, αντέχει σε ελάχιστες θερμοκρασίες μέχρι - 30 °C τουλάχιστον, με τα φυτά να νεκρώνουν όλα τα επίγεια μέρη, ενώ είναι σχετικά ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Πρόκειται για φυτό με σχεδόν μηδαμινές καλλιεργητικές απαιτήσεις, το οποίο μάλιστα σχηματίζει αργά αυξανόμενες συστάδες. Κατά τέλη του χειμώνα συνίσταται να αφαιρούνται τα νεκρά φύλλα του, καθώς και να κλαδεύεται στη βάση του κάθε δύο χρόνια, προκειμένου να προωθηθεί η ανανέωση της βλάστησης και να εξασφαλιστεί η υγεία του φυτού. Πολλαπλασιάζεται με διαίρεση του ριζώματος τα μέσα της άνοιξης μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, καθώς και με σπόρους την άνοιξη.


Χρήσεις


Αυτό το χαριτωμένο αγρωστώδες ξεχωρίζει κυρίως για τις πανέμορφες, αέρινες ταξιανθίες του, οι οποίες τρέμουν με το παραμικρό ρεύμα αέρα, αλλά και για το πλούσιο, πυκνό του φύλλωμα. Συνίσταται ιδιαίτερα για τη μαζική φύτευσή του κατά ομάδες ή γραμμές, για την συμμετοχή του σε παρτέρια και μπορντούρες πολυετών μαζί με άλλα πολυετή είδη, λειτουργώντας εξαιρετικά στο πίσω μέρος τους, καθώς και την χρήση του σε φυσικές λειμώνιες φυτεύσεις, ιδίως σε κήπους με σύγχρονο, αστικό χαρακτήρα. Κατάλληλο και για τη φύτευσή του πέριξ τοιχίων ή ακόμα και σε μεγάλους περιέκτες τοποθετημένους σε φωτεινές βεράντες, αυλές και εισόδους. Αναφέρεται ότι οι ταξιανθίες του είναι εξαιρετικά κατάλληλες για τη χρήση τους σε συνθέσεις μετά την αποξήρανσή τους.


Ask us for the product
  • Product Code: Briza media0189
  • Availability: In Stock
  • 0.00€
  • Ex Tax: 0.00€
Ask us for the product