ΦΑΙΗ ΚΑΡΑΜΕΡΟΥ
Η Φαίη γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Η ιδιαίτερη αγάπη που είχε από πολύ μικρή για τη φύση, τα ζώα και τα φυτά την οδήγησαν στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου σπούδασε Βιοτεχνολογία και αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, στην Ισπανία όπου ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διατροφολογία & Επιστήμη Τροφίμων.
Ασχολήθηκε με τα βότανα και την Αρωματοθεραπεία, στην οποία κατέχει πτυχίο 600 ωρών και στη συνέχεια ίδρυσε την οικοτεχνία Εμμέλεια με φυτικά καλλυντικά και βοτανοιάματα.
Το 2006 ανακαλύπτει τη γιόγκα ως μαθήτρια και τότε ένας καινούργιος θαυμαστός κόσμος ανοίγεται μπροστά της. Μαθητεύει στο πλευρό πολλών αξιέπαινων δασκάλων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Γιώργος Τρυφωνόπουλος, Ελευθερία Λαγουδάκη, Αλεξάνδρα Δημητρίου και Στέλλα Ουζούνη και παρακολουθεί σεμινάρια και Teacher training στην Ashtanga Yoga με τους David Swenson, Χριστίνα Καρυτινού, Danny Paradise, Jean Claude Garnier, Matthew Sweeny, David Garrigues και με τον Manju Jois, τον γιο του Pathabi Jois που είναι και ο ιδρυτής της μεθόδου.
Το 2012 ολοκληρώνει την εκπαίδευση δασκάλων 200 ωρών στη Hatha Yoga με τον Μιχάλη Φιλίνη και αποφασίζει να ασχοληθεί ενεργά με τη διδασκαλία της.
Παράλληλα εκπαιδεύεται στη Θεραπευτική Γιόγκα για μυοσκελετικά προβλήματα, στις κινέζικες βεντούζες, στο Ηχομασάζ Peter Hess με θιβετιανές ηχογαβάθες και στο Ταϊλανδέζικο μασάζ από το Sunshine Network of Thailand, τεχνικές του οποίου ενσωματώνει και στη διδασκαλία της γιόγκα.
Το 2018 μαζί με τους μαθητές της ιδρύει το Κέντρο Πρακτικής Αυτογνωσίας Ginger Yoga στη Ραφήνα προσφέροντας μαθήματα Hatha yoga, Ashtanga Yoga, Vinyasa Flow, Yin Yoga, Yoga Nidra, Θεραπευτικής γιόγκα, Soundbath και Διαλογισμού, διδάσκοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών με απόλυτο σεβασμό στις παραδοσιακές αρχές της γιόγκα και πάντα με γνώμονα τη συνδυαστική ίαση σώματος και νου.
Όντας χορτοφάγος από 16 χρονών, η Φαίη ασχολείται με την υγιεινή διατροφή και τη μαγειρική χωρίς κρέας και ζωικά παράγωγα ( vegan & vegetarian cooking). Ως Διατροφολόγος και Vegan Chef ( απόφοιτος του ΙΕΚ Grand Foyer) υλοποιεί και σχεδιάζει χορτοφαγικά μενού, διατροφές αποτοξίνωσης, συνταγές για γλυκά χωρίς ζάχαρη και σεμινάρια για σωστή διατροφή παιδιών και ενηλίκων, με πρωταρχικό μέλημα την προστασία των ζώων, την ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και της υγείας μας, ακολουθώντας το ρητό του Ιπποκράτη “η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου η τροφή σου”.
Η Φαίη καθοδηγεί τα σεμινάρια των:
.