Hosta 'Earth Angel'
Χαρακτηριστικά
Ύψος 75cm
Width 90-100cm
Blossom July - August
Colour Green - Yellow - White
Cultivation Zone 3-4-5-6-7-8-9
Light Semishade - Shade
Water Moderate
Minimum Temperature 5 °C
Terrain Improved clay soil - Organic humus - Coarse organic

Hosta 'Earth Angel'

Οικογένεια: Asparagaceae


Περιγραφή

 

Πρόκειται για υβριδογενή ποικιλία του γένους Hosta, το οποίο περιλαμβάνει περί τα 70 είδη πολυετών, ποωδών φυτών που φύονται σε σκιερά εύκρατα και υποτροπικά δάση φυλλοβόλων. Τα φυτά του γένους είναι γνωστά στο εμπόριο με τις ονομασίες plantain lily και funkia. Αποκτά πλούσια, πολύ εύρωστη ροδακοειδή ανάπτυξη χαμηλού θολωτού σχήματος, φτάνοντας σε ύψος 75 cm και πλάτος 90 έως 100 cm. Το θεαματικό φύλλωμα, το οποίο εκπτύσσεται από ισχυρό, σαρκώδες ρίζωμα, αποτελείται από πολυάριθμα πολύ μεγάλα, καρδιόσχημα-κυκλικά έμμισχα φύλλα μήκους 25 έως 30 cm και πλάτους 20 έως 25 cm, τα οποία έχουν έντονο γλαυκοπράσινο χρώμα στο κέντρο τους και φωτεινό κίτρινο στην περιφέρειά τους, το οποίο σταδιακά γίνεται λευκό-κρεμ. Από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο εμφανίζονται τα εντυπωσιακά χοανοειδή άνθη, τα οποία έχουν ανοικτό λεβαντί-λευκό χρώμα και είναι οργανωμένα σε συμπαγείς βοτρυοειδείς ταξιανθίες που φέρονται σε σαρκώδη πράσινα στελέχη μήκους έως 100 cm.


Καλλιέργεια

 

Αποτελεί είδος με μέτριο ρυθμό ανάπτυξης, το οποίο είναι αρκετά εύρωστο και ανθεκτικό στις κατάλληλες συνθήκες καλλιέργειας. Προτιμάει ημισκιερές έως σκιερές θέσεις, ιδίως στο νότιο τμήμα της χώρας και στα πεδινά, καθώς ο έντονος ήλιος προκαλεί εγκαύματα στα φύλλα. Πρόκειται για ένα φυτό το οποίο προτιμά στραγγερά, καλά αεριζόμενα εδάφη πλούσια σε οργανική ουσία και ουδέτερου έως ελαφρώς όξινου pH, ενώ η πολύ χαμηλή εδαφική υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε μάρανση, νεκρώσεις φύλλων και φτωχή ανάπτυξη. Δεν θα πρέπει να φυτεύεται σε περιοχές εκτεθειμένες σε ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι προκαλούν σοβαρές ζημιές στο φύλλωμα και τα άνθη, ενώ συστήνεται να ποτίζεται με προσοχή ώστε να μη καταβρέχονται τα φύλλα του φυτού. Με την έλευση του χειμώνα το μεγαλύτερο μέρος του φυλλώματος νεκρώνεται σε θερμοκρασίες κάτω των 5 °C, ενώ το ρίζωμα μπορεί να επιβιώσει σε θερμοκρασίες μικρότερες των - 34 °C. Μετά το τέλος του χειμώνα συνίσταται η άμεση απομάκρυνση των νεκρών φύλλων του. Σε ιδιαίτερα θερμές και ξηρές συνθήκες τα φυτά μπορεί να εισέλθουν σε μερικό λήθαργο, νεκρώνοντας μέρος του φυλλώματος. Αναπαράγεται εύκολα με διαίρεση του ριζώματος την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

 

Χρήσεις

 

Αυτή η εντυπωσιακή ποικιλία χόστας διακρίνεται για την εύρωστη ανάπτυξη του πολύ πλούσιου δίχρωμου φυλλώματός της. Όπως και όλα τα μέλη του γένους Hosta, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για σκιερούς κήπους, συμμετέχοντας σε μεικτές πολυετείς φυτεύσεις ή αναδεικνύοντας τις ως σημείο ενδιαφέροντος. Πολύ εντυπωσιακό όταν χρησιμοποιείται σε ομαδικές και μαζικές φυτεύσεις, κατά μήκος μονοπατιών ή ακόμα και ως ασυνήθιστο γλαστρόφυτο σε μπαλκόνια, βεράντες και εισόδους με βόρεια έκθεση. Αναφέρεται η τοπική χρήση φυτών του γένους ως λαχανευόμενα σε πολλές περιοχές της Άπω Ανατολής, όμως τονίζεται ότι πρόκειται για τοξικά φυτά λόγω του υψηλού περιεχομένου όλων των μερών τους σε σαπωνίνες.


Ask us for the product
  • Product Code: Hosta 'Earth Angel'1332
  • Availability: In Stock
  • 0.00€
  • Ex Tax: 0.00€
Ask us for the product