Achillea millefolium 'Lansdorferglut'
Attributes
Ύψος 40cm
Width 75cm
Blossom Μάϊο - Ιούνιο - Ιούλιο
Colour Γκρι - Πράσινο - Ροζ - Κρεμ
Cultivation Zone 3-4-5-6-7-8-9-10
Light Ήλιος
Water Μέτριο
Minimum Temperature -40°C
Terrain Αμμώδες - Χονδρόκοκκο οργανικό - Οργανικό χουμώδες - Βελτιωμένο αργιλώδες

Achillea millefolium 'Lansdorferglut'

Οικογένεια: Asteraceae


Περιγραφή


Πρόκειται για ποικιλία της Achillea millefolium, ενός πολυετούς, ποώδους είδους με ευρεία εξάπλωση στο βόρειο ημισφαίριο, όπου φύεται σε ένα μεγάλο εύρος ενδιαιτημάτων, προτιμώντας ωστόσο ανοιχτές και ξηρές θέσεις. Κατά το βλαστητικό στάδιο, σχηματίζει πλούσιες, όρθιες συστάδες θολωτού σχήματος, με ύψος 20 έως 40 cm και πλάτος 60 έως 75 cm. Το αρωματικό φύλλωμα αποτελείται από επιμήκη, έντονα πτεροειδή φύλλα με ζωηρό γκριζοπράσινο χρώμα και αδρή υφή, τα οποία φέρονται σε ισχυρά στελέχη ζωηρού πράσινου χρώματος. Οι κορυμβοειδείς-σκιαδιοειδείς, πυκνές, πεπλατυσμένες ταξιανθίες διαμέτρου έως 12 cm εμφανίζονται από το Μάιο έως τον Ιούλιο, ενίοτε και το φθινόπωρο, φέροντας πολυάριθμα, μικρά σύνθετα άνθη σκούρου ροζ χρώματος, τα οποία σταδιακά αποκτούν κρεμ αποχρώσεις και φέρονται σε έντονα γραμμικά, σχετικά λεπτά στελέχη ύψους 25 έως 30 cm.


Καλλιέργεια


Πρόκειται για φυτό σχετικά γρήγορης ανάπτυξης, ιδιαίτερα σκληρό κι ανθεκτικό. Ευδοκιμεί σε ηλιόλουστες θέσεις και σε πολύ καλά στραγγιζόμενα, ξηρά εδάφη. Αντέχει σε ελάχιστες θερμοκρασίες μέχρι - 40 °C, ιδιαίτερα όταν βρίσκεται σε ξηρές συνθήκες και σε ελαφριά, εξαιρετικά στραγγιζόμενα εδάφη. Όπως και οι περισσότερες αχίλλειες, είναι φυτό προσαρμοσμένο στην παρατεταμένη ξηρασία και στα φτωχά, άγονα και ασβεστώδη εδάφη. Απεχθάνεται την έντονη, παρατεταμένη υγρασία, η οποία συνδέεται με την εμφάνιση ασθενειών και τη παραμόρφωση του φυσικού σχήματος του φυτού. Συνίσταται να διαιρείται κάθε 3 έως 4 χρόνια προκειμένου να διατηρείται η ευρωστία του. Παρατεταμένες ξηρές συνθήκες την άνοιξη επηρεάζουν την ένταση της ανθοφορίας. Η άμεση αφαίρεση των απανθισμένων ταξιανθιών ευνοεί την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος ανθοφορίας τους φθινοπωρινούς μήνες. Όπως και όλες οι ποικιλίες του γένους, έχει τη τάση να επεκτείνεται οριζόντια χάρη στην έκπτυξη πολυάριθμων στολώνων, σταδιακά δημιουργώντας πλούσιες αποικίες. Πολλαπλασιάζεται με διαίρεση, μοσχεύματα και σπόρο.


Χρήσεις


Αυτή η εξαιρετικά εντυπωσιακή ποικιλία αχιλλείας ξεχωρίζει για τα ιδιαίτερα ποικιλόχρωμα άνθη της, το χρώμα των οποίων λαμβάνει αναρίθμητες αποχρώσεις του ροζ, του κρεμ, του πορτοκαλί και του λευκού από την έκπτυξη μέχρι την απάνθιση. Ιδιαίτερα χρήσιμη σε χαμηλές μεικτές μπορντούρες, σε ομαδικές φυτεύσεις, καθώς και σε χαλικόκηπους ή φυτοδώματα. Πολύ ενδιαφέρουσα και για τη συμμετοχή της σε λειμώνιες φυτεύσεις, όπου συνδυάζεται εξαιρετικά με ξηρικά αγρωστώδη, ετήσια και γεώφυτα, ως ασυνήθιστο γλαστρόφυτο, καθώς και ως εδαφοκαλυπτικό σε μικρές επιφάνειες (έως 50 m2). Αναφέρεται η τοπική της χρήση ως φαρμακευτικό και αρτυματικό φυτό, με ιδιότητες ταυτόσημες με αυτές της τυπικής μορφής του είδους (Achillea millefolium). Αποτελεί φυτό ιδιαίτερα ελκυστικό για έντομα-επικονιαστές όπως μέλισσες και πεταλούδες.


Ask us for the product
  • Product Code: Achillea millefolium 'Lansdorferglut'0605
  • Availability: In Stock
  • 0.00€
  • Ex Tax: 0.00€
Ask us for the product