Echeveria 'Curlylocks'
Χαρακτηριστικά
Ύψος 30cm
Width 25cm
Blossom Ιούνιο - Ιούλιο - Αύγουστο
Colour Γαλάζιο - Πράσινο - Κόκκινο
Cultivation Zone 9-10
Light Ήλιος - Ημισκιά
Water Μέτριο
Minimum Temperature -4°C
Terrain Αμμώδες - Χαλικώδες - Χονδρόκοκκο οργανικό - Οργανικό χουμώδες - Βελτιωμένο αργιλώδες

Echeveria 'Curlylocks'

Οικογένεια: Crassulaceae

Περιγραφή

Πρόκειται για μια υβριδογενή ποικιλία παχύφυτου ενός γένους που προέρχεται από την Κεντρική και Νότια Αμερική, ανήκοντας σε μια ομάδα υβριδίων που προήλθαν από τον Αμερικανό υβριδιστή Harry M. Butterfield. Αποκτά συμπαγή, ροδακοειδή ανάπτυξη, φτάνοντας σε ύψος 30 cm και πλάτος έως 25 cm κατά το βλαστητικό στάδιο. Ο πολύ όμορφος, σαρκώδης ρόδακας αποτελείται από αρκετά επιμήκη σπατουλωτά φύλλα σχεδόν ημιδιαφανούς υφής, τα οποία έχουν φωτεινό γαλαζοπράσινο χρώμα και φέρουν ευδιάκριτα κυματιστά περιθώρια ροζ χρώματος. Τα όμορφα, σχετικά μικρά άνθη εμφανίζονται το καλοκαίρι πάνω σε όρθιες, καμπύλες ταξιανθίες (σκορπιοειδείς κύμες) που εκπτύσσονται κοντά στο κέντρο του ρόδακα, έχουν κόκκινο χρώμα, σωληνοειδές-κωδωνοειδές σχήμα και φέρονται σε σαρκώδη στελέχη που φέρουν μικρά σπατουλωτά φύλλα.

Καλλιέργεια

Πρόκειται για ένα φυτό αργής ανάπτυξης, ευπροσάρμοστο, ανθεκτικό και ιδιαίτερα εύκολο στην καλλιέργειά του. Προτιμά τις φωτεινές, προσήλιες ή ελαφρώς σκιερές θέσεις, αποκτώντας πιο συμπαγή μορφή και εντονότερο χρωματισμό στις πρώτες, ενώ ο ισχυρός απογευματινός ήλιος θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς μπορεί να οδηγήσει σε εγκαύματα των φύλλων. και προσαρμόζεται στα περισσότερα εδάφη, με την προϋπόθεση ότι έχουν εξαιρετική στράγγιση. Ωστόσο, ιδιαίτερα καλή και γρήγορη προσαρμογή παρατηρείται στα ελαφριά, ξηρά, φτωχά αμμώδη ή πετρώδη εδάφη, σε θέσεις που επιτρέπουν τον καλό αερισμό της βάσης του φυτού. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό σε περιστασιακούς παγετούς με θερμοκρασίες που φτάνουν έως - 4 °C. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία, ενώ δεν αντέχει υπερβολικά υγρές συνθήκες, στις οποίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσβληθεί από σήψεις και ασθένειες μυκητολογικής αιτίας. Κατά το πότισμα ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνεται ώστε να μη διαβραχεί ο ρόδακας του φυτού, ενώ σε περίπτωση κιτρινίσματος ή/και πτώσης των φύλλων συνίσταται η άμεση μείωση της συχνότητας του ποτίσματος. Τα παλιά φύλλα της βάσης του ρόδακα θα πρέπει να αφαιρούνται ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση εντόμων-εχθρών. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται πολύ εύκολα με μοσχεύματα φύλλου.

Χρήσεις

Οι εχεβέριες αποτελούν κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά και περιζήτητα παχύφυτα, διακρινόμενες για το μικρό τους μέγεθος, την συμμετρική ροδακοειδή ανάπτυξη και τα πανέμορφα χρώματα και υφές των σαρκώδων φύλλων τους. Η συγκεκριμένη ποικιλία ξεχωρίζει κυρίως για τα κυματιστά, ανοιχτά γαλαζοπράσινα-ροζ φύλλα της. Προτείνεται ιδίως ως γλαστρόφυτο σε φωτεινά μπαλκόνια, αυλές και βεράντες, ή ακόμα και σε περβάζια παραθύρων και άλλους πολύ φωτεινούς εσωτερικούς χώρους, ενώ δείχνει εξαιρετική και σε συνθέσεις ή μικρές φυτεύσεις με άλλα παχύφυτα σε μικρούς βραχόκηπους και χαλικόκηπους. Κατά την ανθοφορία του είναι ελκυστικό σε έντομα-επικονιαστές όπως οι μέλισσες.


  • Product Code: Echeveria 'Curlylocks'0023
  • Availability: In Stock
  • 0.00€
  • Ex Tax: 0.00€