Χαρακτηριστικά
Ύψος 180cm
Πλάτος 60cm
Ανθοφορία Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο - Οκτώβριο
Χρώμα Πράσινο - Μπλε - Γκρι
Ζώνη καλλιέργειας 6-7-8-9
Φως Ήλιος
Νερό Καθόλου - Μέτριο
Ελάχιστη θερμοκρασία -20°C
Έδαφος Αμμώδες - Χαλικώδες - Χονδρόκοκκο οργανικό - Οργανικό χουμώδες - Βελτιωμένο αργιλώδες

Eragrostis curvula

Οικογένεια: Poaceae


Περιγραφή

 

Πρόκειται για πολυετές, ποώδες αγρωστώδες, αυτοφυές της Νότιας Αφρικής, γνωστό στο εμπόριο με τις ονομασίες Weeping lovegrass, Boer lovegrass, curved lovegrass και African lovegrass. Κατά την ανθοφορία του, το ύψος του αγγίζει τα 1,2 έως 1,8 m, με το ύψος του πλούσιου φυλλώματος να είναι 90 έως 120 cm, ενώ το πλάτος του φτάνει το 1 μέτρο. Το φυτό σχηματίζει έναν πλούσιο, αέρινο θύσανο  που αποτελείται από πολυάριθμα εξαιρετικά λεπτά, γραμμικά, αψιδωτά φύλλα ανοιχτού πράσινου χρώματος. Από τον Ιούλιο έως και τον Οκτώβριο, από την βάση του φυλλώματος εκπτύσσονται πολυάριθμες ανοικτές, αέρινες ταξιανθίες χρώματος ανοιχτού πρασίνου και στη συνέχεια μπεζ, οι οποίες προσδίδουν στο φυτό την όψη συννέφου.


Καλλιέργεια

 

Πρόκειται για ένα σκληρό φυτό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, ενώ οι εργασίες συντήρησής του είναι σχεδόν μηδαμινές. Προτιμά την πλήρη ηλιοφάνεια και έχει μέτριες έως χαμηλές ανάγκες σε άρδευση. Απαιτεί καλή στράγγιση, ενώ παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα στα ξηρά, άγονα εδάφη. Είναι ανθεκτικό σε θερμοκρασίες έως - 20 °C. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται με διαίρεση ή με σπόρους.

 

Χρήσεις

 

Μπορεί να συνδυαστεί με άλλα καλλωπιστικά αγρωστώδη αλλά και άλλα πολυετή φυτά για να δημιουργήσει θεαματικούς συνδυασμούς. Πρόκειται για ένα θεαματικό φυτό που αναδεικνύει μεγάλα παρτέρια και ψηλές μπορντούρες, καθώς και φυσικές λειμώνιες φυτεύσεις πολυετών και ετησίων ειδών. Ιδανική επιλογή και ως συμπληρωματικό είδος (filler) στην ανθοδετική.


  • Product Code: Eragrostis curvula0995
  • Availability: In Stock
  • 0.00€
  • Ex Tax: 0.00€