Kalanchoe luciae
Χαρακτηριστικά
Ύψος 40cm
Width 60cm
Blossom Φεβρουάριο - Μάρτιο
Colour Πράσινο - Κόκκινο - Κίτρινο
Cultivation Zone 9-10
Light Ήλιος
Water Καθόλου - Μέτριο
Minimum Temperature -6°C
Terrain Αμμώδες - Χαλικώδες - Χονδρόκοκκο οργανικό - Οργανικό χουμώδες - Βελτιωμένο αργιλώδες

Kalanchoe luciae

Οικογένεια: Crassulaceae


Περιγραφή


Πρόκειται για ένα πολυετές είδος παχύφυτου που προέρχεται από τη Νότια Αφρική, όπου φύεται σε γρανιτικούς βραχότοπους. Γνωστό στο εμπόριο με τις ονομασίες paddle plant, flapjacks, red pancakes και desert cabbage. Αποκτά σχετικά συμπαγή, ροδακοειδή ανάπτυξη που αποτελείται από πολλαπλούς ρόδακες, φτάνοντας σε ύψος 30 έως 40 cm και πλάτος έως 60 cm κατά το βλαστητικό του στάδιο. Το πολύ όμορφο, σαρκώδες φύλλωμά του, το οποίο φέρεται αντίθετα και σε έντονα οξεία γωνία πάνω σε βραχείς, σαρκώδεις βλαστούς, αποτελείται από αρκετά ωοειδή έως υποκυκλικά φύλλα μήκους 6 έως 18 cm και πλάτους 6 έως 10 cm, τα οποία έχουν φωτεινό πράσινο χρώμα, εμφανίζοντας χαρακτηριστική έντονα κόκκινη περιφέρεια σε συνθήκες έντονου φωτός και/ή χαμηλών θερμοκρασιών. Οι εντυπωσιακές όρθιες κορυμβοειδείς ταξιανθίες έχουν συνολικό ύψος έως 1,5 m, εμφανίζονται επάκρια των βλαστών από το Φεβρουάριο έως το Μάρτιο, φερόμενες σε ισχυρούς, όρθιους βλαστούς μήκους 60 έως 90 cm με λευκό χρώμα και αποτελούνται από πολυάριθμα σωληνοειδή-κωδωνοειδή άνθη κιτρινοπράσινου χρώματος μήκους 1 cm. 


Καλλιέργεια


Πρόκειται για ένα φυτό σχετικά γρήγορης ανάπτυξης, ευπροσάρμοστο, ανθεκτικό και ιδιαίτερα εύκολο στην καλλιέργειά του. Προτιμά τις προσήλιες θέσεις, και προσαρμόζεται στα περισσότερα εδάφη, με την προϋπόθεση ότι έχουν εξαιρετική στράγγιση. Ωστόσο, ιδιαίτερα καλή και γρήγορη προσαρμογή παρατηρείται στα ελαφριά, ξηρά, φτωχά αμμώδη ή πετρώδη εδάφη, σε θέσεις που επιτρέπουν τον καλό αερισμό της βάσης του φυτού. Επιπλέον, είναι ανθεκτικό σε περιστασιακούς παγετούς με θερμοκρασίες που φτάνουν έως - 6 °C. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην ξηρασία, ενώ δεν αντέχει υπερβολικά υγρές συνθήκες, στις οποίες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσβληθεί από σήψεις και ασθένειες μυκητολογικής αιτίας. Πρόκειται για αειθαλές έως ημιαιεθαλές είδος, το οποία θα πρέπει περιστασιακά να κλαδεύεται μετά την ανθοφορία του ώστε να διατηρήσει το σχήμα και την ευρωστία του. Ο πολλαπλασιασμός γίνεται πολύ εύκολα, κυρίως με μοσχεύματα.


Χρήσεις


Ένα ιδιαίτερα θεαματικό και ευέλικτο είδος καλαγχόης, το οποίο αποτελεί ένα πανέμορφο παχύφυτο περιζήτητο για τα μοναδικά, μεγάλου μεγέθους δίχρωμα φύλλα του. Δεν θα πρέπει να συγχέεται με τη συγγενική Kalanchoe thyrsiflora, η οποία έχει λευκόγκριζα, έντονα κηρώδη φύλλα και κίτρινα άνθη. Προτείνεται ιδίως για μεικτές ξηροφυτικές μπορντούρες και παρτέρια, για χαλικόκηπους, φυτοδώματα αλλά και ως γλαστρόφυτο σε φωτεινά μπαλκόνια, αυλές και βεράντες, ενώ αποτελεί ένα εξαιρετικό φυτό για φύτευσή του σε ομάδες ως ασυνήθιστο ξηροφυτικό εδαφοκαλυπτικό σε μικρού μεγέθους εκτάσεις. Κατά την ανθοφορία του είναι ελκυστικό σε έντομα-επικονιαστές όπως οι μέλισσες.Ask us for the product
  • Product Code: Kalanchoe luciae0035
  • Availability: In Stock
  • 0.00€
  • Ex Tax: 0.00€
Ask us for the product